5 кращих продуктів для нервової системи: природні помічники у боротьбі зі стресом
Як авокадо, броколі, горіхи, вівсянка та зелений чай підтримують мозок і знижують ризик інсульту
Щоб зміцнити нервову систему, варто звернути увагу на їжу, багату на антиоксиданти, вітаміни, корисні жири та важливі мінерали. Ось п’ять найкращих продуктів, які допоможуть покращити роботу вашої нервової системи.
Авокадо є плодом, що містить багато фолієвої кислоти та вітаміну К. Ці речовини сприяють зміцненню центральної нервової системи, знижують ризик інсульту та покращують когнітивні здібності.
Броколі багатий на вітамін К та холін, які підтримують здоров’я нервової системи та зберігають гостроту розуму.
Горіхи, такі як мигдаль, кеш’ю, фундук та волоські горіхи, містять багато магнію, що заспокоює нервову систему. Бразильські горіхи є джерелом селену, мікроелементу, який важливий для нормальної роботи мозку.
Вівсянка допомагає стабілізувати роботу центральної нервової системи при регулярному вживанні, а також покращує загальний стан здоров’я.
Зелений чай містить антиоксиданти катехіни, які захищають мозок від старіння, пов’язаного зі стресом, та підтримують нервову систему.