5 продуктів, які не можна поєднувати з рибою: небезпечні комбінації для здоров’я
Що радять дієтологи для правильного харчування
Риба сама по собі є дуже корисним продуктом, багатим на вітаміни та поживні речовини. Проте у поєднанні з певними продуктами вона може стати шкідливою для організму і завдати більше шкоди, ніж користі. Розповідаємо, з чим її не варто вживати.
Риба – білковий продукт, а жирні сорти відносяться до білково-жирових, які перетравлюються довше. Дієтологи радять не обтяжувати її важкими комбінаціями, щоб уникнути розладів шлунка.
Експерти виділяють продукти, які не слід поєднувати з рибою:
- молоко;
- фрукти;
- гриби;
- більшість круп (крім розсипчастого рису);
- бобові.
Ці продукти самі по собі можуть виступати як основна страва. У поєднанні з рибою вони ускладнюють перетравлення і можуть викликати тяжкість у шлунку, особливо у людей із проблемами травної системи.
Натомість дієтологи радять поєднувати рибу з овочами – помідорами, картоплею, цибулею, морквою та зеленню. Найкраще використовувати тушковані, варені, свіжі або мариновані овочі. Також до риби добре додавати лимонний сік, який полегшує перетравлення білкової їжі.