5 продуктів, які не можна поєднувати з рибою: небезпечні комбінації для здоров’я

5 продуктів, які не можна поєднувати з рибою: небезпечні комбінації для здоров’я

Що радять дієтологи для правильного харчування

30.09.2025
2 год. тому
2

Риба сама по собі є дуже корисним продуктом, багатим на вітаміни та поживні речовини. Проте у поєднанні з певними продуктами вона може стати шкідливою для організму і завдати більше шкоди, ніж користі. Розповідаємо, з чим її не варто вживати. 

Риба – білковий продукт, а жирні сорти відносяться до білково-жирових, які перетравлюються довше. Дієтологи радять не обтяжувати її важкими комбінаціями, щоб уникнути розладів шлунка. 

Експерти виділяють продукти, які не слід поєднувати з рибою: 

  • молоко;
  • фрукти;
  • гриби;
  • більшість круп (крім розсипчастого рису);
  • бобові.

Ці продукти самі по собі можуть виступати як основна страва. У поєднанні з рибою вони ускладнюють перетравлення і можуть викликати тяжкість у шлунку, особливо у людей із проблемами травної системи.

Натомість дієтологи радять поєднувати рибу з овочами – помідорами, картоплею, цибулею, морквою та зеленню. Найкраще використовувати тушковані, варені, свіжі або мариновані овочі. Також до риби добре додавати лимонний сік, який полегшує перетравлення білкової їжі.