Американські дієтологи розповіли, який спосіб приготування яєць є найшкідливішим
Користь продукту зникає, якщо смажити їх на великій кількості олії
Раніше яйця критикували через нібито високий вміст холестерину, проте сьогодні експерти запевняють: їхнє споживання не підвищує рівень холестерину так, як вважалося раніше.
Водночас дієтологиня звертає увагу, що один із найпоширеніших способів приготування яєць може бути шкідливим. Йдеться про смаження на сковороді з великою кількістю олії. За словами фахівчині Веглера, у такому разі частина корисних властивостей яєць може зникати.
“Яйця багаті на білок і містять мало насичених жирів – доки ви не додаєте багато масла під час приготування”, – застерігає дієтологиня Кетрін Басбаум. Вона пояснює, що надлишок насичених жирів у раціоні підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Дієтологиня Ребекка Вашута додає, що приготування страв на високих температурах окислює олію, що може викликати запальні процеси в організмі.