Чай проти гіпертонії: виявлений вид, який знижує ризик захворювання у два рази

Чай проти гіпертонії: виявлений вид, який знижує ризик захворювання у два рази

Листя Camellia sinensis сприяє профілактиці гіпертонії, знижуючи ризик розвитку серцевих захворювань

08.07.2025
6 год. тому
2

Гіпертонія вважається одним із основних факторів ризику розвитку серцево-судинних хвороб. Експерти пояснюють, що при підвищеному артеріальному тиску стінки судин постійно перебувають у напрузі, що призводить до їх звуження та обмеження кровотоку до важливих органів. 

Через це значно зростає ймовірність виникнення серцевого нападу та інсульту. 

Проте цей процес можна частково зупинити, змінивши стиль життя та раціон харчування. Вчені виявили кілька продуктів, які сприяють профілактиці гіпертонії. 

Зокрема, до таких належить китайський чай улун, який виготовляють з листя рослини Camellia sinensis, – повідомляє видання. 

У дослідженні, опублікованому в журналі JAMA Network, вивчали вплив улуна на артеріальний тиск. У ньому взяли участь 1507 осіб. Результати показали, що ті, хто пив не менше 120 мл чаю щодня протягом року, знизили ризик розвитку гіпертонії на 46%. А споживання від 120 до 599 мл цього напою на день зменшувало ризик на 65%.