Чим корисний заморожений лимон і що потрібно знати, щоб вживати його правильно
Як звичайний цитрус стає суперфудом для імунітету, серця та травлення
Лимони корисні не лише у свіжому вигляді, їхня цінність значно зростає після заморозки. Фахівці стверджують, що правильно заморожені цитруси не лише зберігають свої корисні властивості, а й стають ще ефективнішими для організму.
Заморожений лимон зберігає цінну клітковину, яка покращує роботу шлунково-кишкового тракту. При цьому антиоксидантна дія плоду посилюється, а це допомагає боротися з вільними радикалами, підтримує серцево-судинну систему та уповільнює старіння організму на клітинному рівні. Імуномодулююча дія лимону завдяки високій концентрації вітаміну С стає ще ефективнішою, а мікроелементи та фітонциди борються з мікробами, прискорюючи одужання при сезонних застудах. Заморожені лимони також мають протизапальну дію: ефірні олії зменшують запалення в горлі і полегшують дихання при захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Рекомендована добова доза такого продукту становить 75 грамів.
Заморозити лимони можна кількома способами
Цілі плоди поміщають у окремі пакети і розморожують у холодній воді близько десяти хвилин. Нарізані часточки займають менше місця і готові до вживання вже через дві години, якщо скласти їх у морозильний контейнер. Натерті лимони або пюре також зберігають усі корисні властивості. Для цього використовують одноразові целофанові пакети, суміш можна підсолодити або заморозити у чистому вигляді, при цьому найбільшу користь організм отримає від продукту без цукру.
Правильна заморозка лимонів допомагає зберегти і примножити користь цього цитруса, роблячи щоденний раціон більш здоровим і корисним.