Дієтолог пояснив, чому сало може бути корисним навіть для тих, хто дотримується дієт

Дієтолог пояснив, чому сало може бути корисним навіть для тих, хто дотримується дієт

Не лише національний делікатес, а й природний захисник імунітету

21.10.2025
1 дн. тому
2

Український дієтолог розповів, що сало є справжнім захисником імунної системи та має бути присутнім у раціоні регулярно. За словами експерта, найкраще споживати близько 30 грамів цього продукту щодня вранці, коли організм найкраще засвоює корисні речовини. 

Фахівець наголошує, що сало цінне наявністю арахідонової кислоти, яка позитивно впливає на кровообіг, покращує роботу мозку, серця та нирок. Крім того, цей продукт містить вітаміни A, D, E та омега-6 жирні кислоти, що відповідають за здоров’я шкіри, підтримку імунітету та інтелектуальну активність. 

Дієтолог також відзначив, що сало корисне для профілактики респіраторних захворювань. Тваринний жир сприяє кращому кисневому обміну в клітинах і допомагає запобігти проблемам із диханням у холодну пору року. 

Таким чином помірне споживання сала може не лише збагатити раціон, а й стати природним засобом підтримки здоров’я.