Джерело кальцію та заліза: який сир вважається найкориснішим для людей після 60 років
Менше лактози, більше корисних речовин і профілактика серцево-судинних захворювань
Молочні продукти залишаються важливою частиною раціону, а серед них особливо виділяється сир. Він гармонійно поєднується з багатьма стравами. Для людей після 60 років він може стати справжньою підтримкою організму, допомагаючи полегшувати симптоми різних захворювань.
Особливо корисним вважають козячий сир. Фахівці зазначають, що він підходить для гіпертоніків, діабетиків, вегетаріанців та людей похилого віку. Козячий сир допомагає знизити рівень "поганого" холестерину та зменшує ризик серцевих нападів і серцево-судинних захворювань.
На відміну від коров’ячого, козячий сир містить значно менше лактози, тому його легко вживати людям з непереносимістю цього компонента. Крім того, він є багатим джерелом цінних поживних речовин: кальцію, магнію, фосфору, калію, марганцю, селену, заліза, а також вітамінів D, A, K, E та невеликої кількості вітамінів групи B.
Спеціалісти нагадують, що, навіть вживаючи корисні продукти, важливо правильно поєднувати їх із ліками. Рекомендується консультуватися з лікарем або фармацевтом щодо оптимальних способів прийому препаратів, щоб уникнути небажаних взаємодій.
Козячий сир стає не лише смачною, а й корисною добавкою до раціону, допомагаючи підтримувати здоров’я та самопочуття у зрілому віці.