Експертка з харчування розповіла, яку випічку вважають найшкідливішою для здоров’я
Чому готові кекси часто набагато шкідливіші за солодкі напої та калорійні страви
У кожної людини є свій улюблений десерт, і найчастіше ним стає випічка. Хоч така їжа зазвичай вважається нездоровою, багато експертів зі здорового харчування підкреслюють: головне – не забороняти собі десерти, а контролювати кількість.
Проте існує один вид випічки, який майже завжди є шкідливим вибором – це кекси. Лікар-дієтолог Холлі Кламер зазначає, що кекси часто вважають більш здоровим варіантом сніданку або перекусу через нібито корисні інгредієнти: овес, сухофрукти, подрібнені овочі.
“Але це стосується лише домашньої випічки. Готові кекси можуть бути значно шкідливішими, ніж здаються”, – додає вона.
За словами Кламер, багато готових кексів містять стільки ж цукру, скільки в банці лимонаду об’ємом 340 грамів, а їх калорійність сягає 500–700 калорій за штуку. Крім того, у такій випічці практично немає клітковини, зате багато борошна і рафінованого рослинного масла.
Експерт радить обирати домашні варіанти кексів або замінники з меншим вмістом цукру та калорій, аби не шкодити здоров’ю та підтримувати збалансоване харчування, не відмовляючись повністю від улюблених десертів.