Експерти попереджають! Чим небезпечне вживання кокосового та мигдального молока?
Високий вміст жирів і вуглеводів, низький білок та важливість контролю якості
Фахівці Академії лікарів Uniprof попередили про потенційну небезпеку регулярного споживання рослинного молока. Соєве та інші альтернативи багаті на вуглеводи й жири, проте містять менше білка порівняно з традиційним молоком.
«Кокосове та мигдальне молоко є найбільш жирними серед рослинних варіантів, але їхні жири представлені ненасиченими жирними кислотами», – зазначають експерти. Через це такі продукти не радять включати до раціону людям із атеросклерозом, цукровим діабетом або тим, хто потребує додаткового білка.
Натомість коров’яче молоко містить більше білка та вітаміну D, однак його ліпіди представлені насиченими жирними кислотами, які засвоюються організмом гірше.
Фахівці також наголосили на важливості якісної термічної обробки молока. Якщо продукт має неприємний запах, схожий на коров’ячий чи гнилий, це може свідчити про низький контроль якості при виробництві.