Фіолетові продукти як джерело здоров’я: експерти пояснили, чому вони важливі
Як баклажани, чорниця та виноград допомагають зміцнити серце, покращити пам’ять і захистити клітини від вільних радикалів
Медики розповіли про користь фіолетових продуктів для здоров’я. Вони містять велику кількість вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на організм.
Фіолетовий колір цих продуктів обумовлений корисними речовинами з особливими властивостями. Наприклад, фіолетові овочі та фрукти, такі як баклажани та виноград, багаті на антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали і захищають клітини.
Також у таких продуктах присутні антоціани, рослинні флавоноїди, які зміцнюють стінки кровоносних судин і знижують ризик інсульту. Дослідження показують, що у людей, які регулярно вживають фіолетові овочі та фрукти, ймовірність серцевого нападу на 32 відсотки менша.
Крім того, вони покращують пам’ять і ясність мислення завдяки великій кількості поліфенолів. Регулярне споживання продуктів з антоціанами сприяє кращому зору та роботі мозку.
Для тих, хто часто вживає жирну їжу, корисно додавати до раціону картоплю з фіолетовою шкіркою, яка прискорює обмін речовин та підтримує серце. Також фахівці радять включати у меню темний виноград, ожину, чорницю, чорну смородину, інжир, сливу, ягоди асаї, червону цибулю, червоний базилік і баклажани.