Фрукти з низьким глікемічним індексом: що можна безпечно їсти людям із діабетом
Персики, вишні, сливи, апельсини та яблука, які не підвищують рівень глюкози
Фрукти містять фруктозу, натуральний цукор, надмірне споживання якого може підвищувати рівень глюкози в крові, що небажано для діабетиків. Проте правильно підібрані плоди можна безпечно включати в раціон. Як зазначає Times Now Digital, деякі фрукти мають низький ГІ і дозволяються у помірних кількостях.
Персик
Глікемічний індекс середнього персика близько 42, що не впливає значно на рівень цукру та інсуліну. Крім того, персики багаті калієм, клітковиною та вітамінами А і С і допомагають надовго зберегти відчуття ситості.
Вишня
З ГІ лише 20 вишня майже не підвищує рівень глюкози. Плоди також містять багато антиоксидантів, вітаміну С і клітковини, що підтримує стабільний цукор у крові.
Слива
Цей фрукт забезпечує організм клітковиною, антиоксидантами, а також 15 видами вітамінів і мінералів. ГІ сливи становить 40.
Апельсин
Один апельсин має ГІ близько 40–43. Завдяки клітковині фрукт повільно перетравлюється і поступово підвищує рівень глюкози.
Яблука
Менш солодкі сорти яблук мають низьке глікемічне навантаження і підходять діабетикам. Вони багаті вітамінами, мінералами та клітковиною, що уповільнює засвоєння цукру.