Готуємо смачну шарлотку на Яблучний Спас: виходить неймовірно ніжною та ароматною!
Ідеальний рецепт від блогерки Юлії Сенич, який допоможе створити святкову атмосферу
05.08.2025
14 год. тому
2
До Яблучного Спаса, коли традиційно освячують фрукти нового врожаю, саме час приготувати ароматний яблучну шарлотку. Цей рецепт святкового десерту підкреслить смак свіжих яблук та створить затишну атмосферу родинного свята.
Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на TikTok-сторінку фудблогера Юлії Сенич.
Яблучний штрудель
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- яйця - 3 шт
- борошно - 250 г
- сметана - 180 г
- цукор - 180 г
- олія 80 мл
- розпушувач - 10 г
- ванільний цукор
- яблука 5-7 шт.
Спосіб приготування
Яйця потрібно збити з цукром до пишної піни. Далі вливаємо олію, додаємо сметану і просіємо борошно з розпушувачем.
Додаємо ванільний цукор, перемішуємо і переливаємо в форму, змащену олією.
Яблука потрібно помити і нарізати в довільній формі. Викладіть їх в тісто і відправте випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хв.