Кардіологи розкрили секрет здорового серця: який білок потрібно включити в раціон

Кардіологи розкрили секрет здорового серця: який білок потрібно включити в раціон

Як вибір між рибою, м’ясом та морепродуктами впливає на ризик серцевих захворювань

24.11.2025
11 год. тому
1

Не всі джерела білка однаково впливають на здоров’я серця. За даними eatingwell.com, деякі білки можуть допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань.

"Білок необхідний для росту та відновлення м’язів, а серце це теж м’яз. Тому вибір правильного білка може підтримати його здоров’я та зменшити ризик серцевих хвороб", пояснює кардіолог Кімберлі Кемпбелл.

Риба головний білок для серця

Фахівці відзначають, що найкориснішим білком для серцево-судинної системи є риба.

"Середземноморська дієта вважається однією з найкорисніших для серця. Вона включає морепродукти, багаті на омега-3 та з низьким вмістом насичених жирів", додає кардіолог Мері Грін.

Риба містить менше насичених жирів ніж яловичина або свинина і є джерелом омега-3 поліненасичених жирних кислот, які приносять користь серцю.

"Омега-3 необхідні для нормальної роботи організму і можуть знижувати ризик ішемічної хвороби серця. Організм не виробляє їх самостійно. Найбільше омега-3 містять лосось, тунець, сардини та скумбрія", пояснює Кемпбелл.