Коли і як правильно включати арахіс у свій раціон, щоб знизити артеріальний тиск
Регулярне споживання допомагає довше залишатися ситим, знижує апетит і покращує контроль глюкози
Дослідники з Техаського технологічного університету та Університету Південної Австралії з’ясували, що регулярне вживання арахісу може сприяти зниженню ваги, нормалізації рівня глюкози та зниженню артеріального тиску.
Учасники експерименту з помірним або високим ризиком розвитку діабету 2 типу ділилися на дві групи: одна виключила арахіс із раціону, інша додала по 35 г смаженого слабосоленого арахісу двічі на день за 30 хвилин до їжі.
Через пів року «арахісова група» показала зниження артеріального тиску і ваги. Попри калорійність продукту, він допомагає довше залишатися ситим, що сприяє контролю апетиту. Арахіс, хоча й вважається горіхом, насправді є насінням бобових, багатим на білок, клітковину та понад 19 вітамінів і мінералів.
Вчені пояснюють користь арахісу трьома факторами: низьким вмістом натрію в слабосоленому продукті, аргініном, що розширює судини, та магнієм, який допомагає регулювати тиск. Водночас дослідники застерігають: надмірне вживання арахісу може бути шкідливим, викликати алергію або проблеми з печінкою.
Стаття носить ознайомчий характер і не замінює медичні консультації.