Лікарка розповіла про чотири прості та дієві поради, які допоможуть уникнути похмілля
Чому корисно їсти перед вечіркою і як стабілізувати цукор у крові, щоб зменшити симптоми
Похмілля виникає внаслідок надмірного вживання алкоголю. Його симптоми можуть бути дуже неприємними, однак навіть сьогодні їх важко пояснити з наукової точки зору. Лікар-дієтолог Клер Барнс поділилася кількома порадами, які допоможуть полегшити стан або запобігти похміллю.
Поїжте перед тим, як вживати алкоголь
Перед виходом з дому варто з’їсти поживну страву, багату на антиоксиданти. Це сповільнить всмоктування алкоголю в кров і допоможе захистити клітини від пошкоджень.
За словами Клер Барнс, навіть нічна вечеря після вечірки краща, ніж залишити шлунок порожнім.
Вживайте продукти з високим вмістом цинку
Ферменти, які відповідають за розщеплення алкоголю, залежать від рівня цинку в організмі. Якщо цього мінералу не вистачає, печінка може постраждати ще більше.
До продуктів, багатих на цинк, належать органічне м’ясо, молочні продукти з натурального виробництва, риба, молюски, яйця, насіння і горіхи. Бобові, як-от сочевиця та нут, також містять цинк, але для кращого засвоєння їх рекомендується попередньо замочити.
Слідкуйте за рівнем цукру в крові
Продукти з високим вмістом білка допомагають стабілізувати рівень глюкози в крові. Тому на вечерю варто обирати страви з достатньою кількістю білка. Перед сном краще зробити білковий перекус, ніж вживати виключно закуски на кшталт чіпсів.
Нестабільний рівень цукру може погіршити симптоми похмілля, зокрема спричинити нудоту, головний біль та втому.
Піклуйтеся про мікрофлору кишківника
Здоровий стан кишківника допомагає знизити рівень токсинів і зменшити запалення, спричинене алкоголем. Коли кишкова флора відновлена, вона підтримує захисний бар’єр кишківника і зменшує навантаження на печінку.