Має бути в раціоні: лікар назвала доступні продукти, які підтримують здоров’я
Гарбуз, квашена капуста, оселедець, пшоняна каша та кефір для енергії, ситості та гарного самопочуття
Не обов’язково купувати дорогі та екзотичні продукти, щоб харчуватися корисно. Дієтолог назвала п’ять доступних продуктів, які варто включити у щоденне меню.
Гарбуз
Низькокалорійний (49 ккал на 250 г) і багатий на вітаміни А, С, Е, Д, РР, К, В2 та мінерали (калій, мідь, залізо, марганець). Складається на 90% з води і містить клітковину, що допомагає контролювати апетит.
Квашена капуста
Лише 20 ккал на 100 г. Містить клітковину, вітаміни С, Р, К, кальцій, магній, залізо та калій. Допомагає знизити холестерин і відновлює баланс корисних бактерій у кишечнику.
Оселедець
Багатий на омега-3 та вітамін Д. Підтримує серце та судини, прискорює обмінні процеси та зменшує накопичення жирових клітин.
Пшоняна каша
Містить високоненасичені жирні кислоти, які повільно розщеплюються, не викликаючи різких стрибків цукру, а також дарує тривале відчуття насичення. Низькокалорійна та корисна для схуднення.
Кефір
Лактоза частково перероблена на молочну кислоту, тому кефір легко засвоюється. Містить мільйони корисних бактерій, допомагає при здутті, нетравленні та запорах. Склянка кефіру може втамувати вечірній голод під час дієти.