Медики пояснили, які способи приготування яєць безпечні, а які можуть нашкодити
Як правильно готувати продукти, щоб зберегти білки, вітаміни і мінімізувати ризики для організму
Медики з Національної служби охорони здоров’я Об’єднаного Королівства назвали найкорисніші та найшкідливіші способи приготування яєць. Цей продукт, який традиційно вважається здоровим, може завдати шкоди організму при неправильному споживанні.
Найбезпечнішим способом приготування яєць експерти вважають варку. При цьому продукт зберігає мінімальну калорійність – всього 77 калорій на яйце. Лікарі наголошують, що під час варіння краще уникати додавання солі. Хлорид натрію зазвичай кидають у воду для запобігання тріщинам на шкаралупі, проте британські фахівці радять обходитись без цього, щоб не збільшувати навантаження на нирки та серцево-судинну систему.
Найшкідливішим способом приготування яєць медики назвали смаження. Під час смаження у продукті зростає концентрація шкідливих для організму речовин та тих, що не розчиняються у воді, майже на 50%. Крім того, при обсмажуванні часто додають олію або вершкове масло, що ще більше підвищує калорійність і негативно впливає на рівень холестерину.
Фахівці радять віддавати перевагу яйцям, приготованим на пару або відвареним, а також обмежувати споживання смажених страв. Це допомагає зберегти корисні білки, вітаміни та мінімізувати ризики для здоров’я.