Названо небезпечний для серця і судин продукт: експерти попереджають про шкоду
Як надмірне споживання солі провокує серцеву недостатність, інфаркти й інсульти
Одним із ключових чинників довголіття є здоров’я серця та судин. Серцева недостатність, інфаркти й інсульти дедалі частіше стають причинами передчасної смерті.
Однією з основних причин проблем із серцево-судинною системою є надмірне споживання солі. За рекомендаціями Британської національної служби охорони здоров’я, дорослим варто обмежувати щоденне вживання солі до однієї чайної ложки (приблизно 6 г), а дітям – ще менше.
Варто зауважити, що надлишок солі міститься не лише у таких звичних продуктах, як солона риба, овочі чи горіхи. Британські медики також звертають увагу на високий вміст солі у деяких бульйонних кубиках та супових концентратах.
В одному кубику може міститися навіть більше солі, ніж рекомендована добова норма. Лікар-дієтолог Соня Помбо радить уважно читати етикетки та обирати менш солоні продукти.