Неймовірна насолода: готуємо смачні макові вареники з ніжним сиром, які тануть у роті
Простий рецепт від фудблогера Марії Чуй для святкового столу
19.08.2025
11 год. тому
2
Вареники з маком - традиційна страва української кухні, яку часто готують до свят. Для приготування використовують просте тісто, в яке додають мак.
Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Марії Чуй.
Рецепт вареників з маком
Інгредієнти:
- борошно - 225 г
- цукор - 1 ст.л
- яйця - 2 шт.
- вода - 80 мл
- кисломолочний сир - 300 г
- цукор - за смаком
Спосіб приготування
Щоб замісити тісто, то просіяне борошно потрібно додати мак, цукор, одне яйце та воду. Замісіть мʼяке тісто, накрийте і залишіть на 20-30 хвилин.
Для начинки змішайте сир, одне яйце та цукор за смаком.
Після цього розкачайте тісто, виріжте кружечки, викладіть начинку та сформуйте вареники.
Варіть в киплячій воді. Після того, як випливли, варіть ще 3-4 хвилини