Неочікуваний союзник здоров’я: як популярний овоч допомагає знизити ризик діабету
Вживання часнику може знизити рівень цукру та "поганого" холестерину
Вживання часнику може сприяти зниженню рівня цукру та холестерину в крові.
За інформацією порталу про здорове харчування Food News, цей доступний пряний овоч впливає на показники холестерину, оскільки зменшує його синтез у печінці. У раціоні часник пов’язують із нижчим рівнем загального холестерину та зменшенням вмісту ЛПНЩ, який вважається «поганим» холестерином.
ЛПНЩ здатний накопичуватися в стінках судин і артерій, що призводить до їх звуження та підвищує ризик утворення тромбів. Підвищений рівень цього виду жирів асоціюється з вищою ймовірністю серцевих нападів і інсультів.
Експерти зазначають, що вживання часнику допомагає знижувати рівень цукру в крові.
При цьому фахівці нагадують про необхідність враховувати можливі протипоказання для людей із хронічними захворюваннями. За відсутності обмежень помірне споживання часнику може підтримувати імунну систему в період підвищеної захворюваності.