Нове дослідження відкриває несподіваний вплив абрикосів на серцево-судинну систему
Як популярний фрукт допомагає знижувати холестерин і контролювати артеріальний тиск
Абрикоси представлені у різних варіантах, від свіжих плодів до сушених шматочків, і є природним джерелом поживних речовин, що можуть допомогти у профілактиці серцево-судинних захворювань та контролі артеріального тиску.
Про це повідомляє Health Digest.
За даними видання, один свіжий абрикос містить 16,8 калорій, 4,55 міліграма кальцію та значну кількість вітаміну С і інших корисних елементів.
Харчова цінність абрикосів настільки різноманітна, що їх часто називають суперпродуктом. Особливо важливими для зниження холестерину та нормалізації тиску є клітковина та калій. У кожному плоді міститься 0,7 грама клітковини та 90,6 міліграма калію, що робить абрикос справді поживним фруктом, зазначають автори матеріалу.
Клітковина є ключовим елементом здорового раціону для серця. Розчинна клітковина, яка становить приблизно половину від загальної кількості у фрукті, сприяє очищенню кишечника. Вона зв’язує частинки холестерину та допомагає їх виведенню з організму, і для цього не потрібно споживати великі порції продукту.
Калій підтримує роботу нервової та м’язової систем і сприяє виведенню натрію з організму, що може позитивно впливати на артеріальний тиск. Завдяки високому вмісту калію абрикоси можуть слугувати природним засобом для профілактики серцевих захворювань.