Взимку варто готувати зігріваючі супи, які принесуть багато користі для здоров'я та навіть захисту від вірусів. Нутриціолог назвала 7 видів, які будуть чудово насичувати організм. Про це повідомляє нутриціолог Анастасії Голобородько на своїй сторінці в Іnstagram.
За словами експерта, вона не полюбляє супи, через те багато людей їх п'ють або відразу ковтають. Все тому, що здорова людина повинна жувати їжу, насичувати слиною і ферментами.
"Пити чи просто ковтати - не здорово. Тому мої нечасті супи майже ніколи не рідкі, а якщо крем - там точно зверху будуть насіння, дайкон чи інші овочі, водорості", - йдеться у повідомленні. Експерт рекомендує ретельно пережовувати будь-яку їжу.
Рамен
Страва японської кухні з пшеничною локшиною. Дуже популярна в Кореї та Японії, особливо серед молоді, бо недорога, смачна та поживна.
"Рамен - це про бульйон. Лінуєтесь - йдіть на рамен в класний заклад", - написала нутриціолог.
Борщ
Справжній український м’ясний борщ з салом - джерело білка, що гарантує бадьорість і високий рівень працездатності. Повноцінний білок живить, дає відчуття ситості надовго, підвищує ефективність обмінних процесів
За словами експерта, це легкий спосіб з’їсти наваристий бульйон на кістках з багатьома коренеплодами, капустою та салом.
Том ям
Не складний у приготуванні, проте багатокомпонентний. Якщо не додати соку лайма чи риб’ячого соусу, то не буде того смаку.
"Вважаю тайську кухню однією з найсмачніших", - додала Голобородько.
На відміну від європейської традиції, де кожен їсть суп зі своєї тарілки - тайці їдять зі спільної тарілки. У том ямі велика частина інгредієнтів (спеції) залишається твердими на дні тарілки.
Крем-суп
Цей варіант супів вирізняється приємним кольором і різноманітністю продуктів, із яких його можна приготувати. Страва зберігає у собі чимало корисних мікроелементів, вітамінів та антиоксидантів. Багата на клітковину, вона покращує травлення та навіть допомагає підтримувати імунну систему
Готують такі супи з овочів, крупів, бобових, домашньої птиці, печінки, деяких видів риби.
Бульйон
Такий суп - це безкоштовний додатковий колаген, гіалурон, хондроїтин, л-глютамін і л-лізин. До того ж бульйони чудово насичують, адже містить багато білка.
Кістковий бульйон містить ще одну важливу амінокислоту - пролін, тому він здатен зміцнювати імунітет, допомагаючи швидше вилікувати простудні захворювання.
Місо
Можна приготувати на світлій або темній пасті з 3-7 видами грибів.
Суп із пасти місо - традиційний японський суп. Можна додавати в цей суп тофу, зелену цибулю та овочі. Ці інгредієнти надають супу пікантний смак і текстуру, що доповнює один одному. Суп із пасти місо вважається одним із основних блюд Японської кухні, і його часто подають на сніданок, обід та вечерю.
"Місо-суп люблю дуже, дома завжди повно водоростей", - додала експерт.
Карі
Нутриціолог зазначила, що варто обирати всі варіанти карі, окрім індійського, зазвичай тайські жовтий, червоний та зелений.
Овочевий суп-карі готують із додаванням спецій і трав, які надають йому пікантності та неповторного смаку. Основу страви складають овочі та м’ясо чи риба у збалансованому співвідношенні.
Раніше ми повідомляли про суперпродукт, який захищає від раку та сприяє довголіттю.
Також ми писали, що додавання цієї спеції у страви допоможе боротись із зайвою вагою та знизить тиск.