Організм можна підготувати до вживання алкоголю і не п’яніти — що потрібно знати

Організм можна підготувати до вживання алкоголю і не п’яніти — що потрібно знати

Що їсти і як приймати сорбенти, щоб уникнути похмілля

30.06.2025
20

Багато людей помічали, що організм по-різному реагує на алкоголь. Лікарі дають кілька порад тим, хто планує розслабитися і випити кілька келихів спиртного. Дотримуючись цих рекомендацій, можна значно знизити негативний вплив алкоголю на організм. 

Виявилося, що сорбенти майже повністю нейтралізують алкоголь. Медики радять приймати ці препарати за 2-3 години до вживання спиртного. Сорбенти поглинають токсини і швидко виводять їх з організму, не даючи їм накопичуватися в органах і завдавати шкоди. Тож люди, які користуються сорбентами перед алкоголем, рідше відчувають похмілля вранці. 

Також існує поширена думка, що під час пиття потрібно їсти жирну їжу. Проте в довгостроковій перспективі це може нашкодити. Спершу жирна їжа дійсно уповільнює травлення, але згодом організм стикається одразу з двома труднощами: токсинами і складнощами перетравлення. Тому дієтологи радять обирати продукти, багаті на клітковину, які допомагають прискорити обмін речовин і полегшують роботу травної системи.