П’ять звичок під час прийому їжі, що шкодять організму: чого варто уникати
Експерти попереджають про ризик ожиріння, порушень травлення та навіть онкології
Автори Sina склали рейтинг п’яти звичок під час їжі, які можуть негативно впливати на здоров’я. Через них у людини може з’явитися надлишкова вага, порушитися робота шлунково-кишкового тракту, а в окремих випадках підвищитися ризик розвитку онкологічних захворювань.
Експерти радять не керуватися приказкою «їж, поки гаряче». Дуже гаряча їжа здатна шкодити організму, вона ушкоджує слизову рота та порушує роботу шлунка. Медичні дані показують, що любителі гарячих страв та напоїв мають підвищений ризик розвитку раку стравоходу.
Ще одна шкідлива звичка полягає в поспішному поїданні їжі. Недостатнє пережовування може призводити до порушень травлення та обміну речовин, що з часом сприяє набору зайвої ваги. Натомість ретельне пережовування допомагає швидше відчути ситість, що особливо корисно для тих, хто дотримується дієти.
Дієтологи також наголошують на важливості різноманітного харчування. Обмеження себе лише улюбленими продуктами не забезпечує організм усіма необхідними поживними речовинами, мікроелементами та вітамінами.
Остання шкідлива звичка полягає в обговоренні неприємних подій під час їжі. Такі бесіди часто провокують переїдання, що може призвести до ожиріння та супутніх хвороб.