Помилки, які знижують користь ранкової вівсянки: секрети правильного сніданку
Дієтологи радять уникати цукру, штучних ароматизаторів і надмірних солодких топінгів
Вівсяна каша залишається одним із найпопулярніших варіантів сніданку, але при її приготуванні варто уникати помилок, які можуть не лише зіпсувати смак, а й негативно вплинути на здоров’я.
Додавання цукру
Дієтолог Сара Шліхтер наголошує, що вівсянка може бути дуже корисною для серця, якщо її готувати без цукру та штучних ароматизаторів. Вона попереджає, що надмірне вживання цукру підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Замість цукру фахівчиня радить додавати какао-порошок, горіхове масло, горіхи, насіння, свіжі фрукти та спеції — корицю, мускатний горіх, гвоздику або імбир.
Обирайте натуральну вівсянку
За словами дієтолога Меган Берд, багато готових сумішей швидкого приготування містять велику кількість цукру та натрію, які хоч і покращують смак, однак можуть нашкодити серцю. Через це такі продукти нівелюють усі позитивні властивості вівсянки.
Увага до топінгів
Експерти також застерігають від надмірного використання солодких сиропів і масла у вівсянці. Зловживання такими добавками може призвести до накопичення жиру в органах, включно з серцем, і збільшити ризик розвитку діабету.