Продукти з високим вмістом білка: як вони впливають на здоров’я та як уникнути дефіциту
Харчування, багате на бобові, сою та горіхи, захищає серце і продовжує життя
Білок відіграє важливу роль у підтримці здоров’я, проте не всі знають, наскільки важливим є його джерело. За даними Гарвардської школи громадської охорони здоров’я імені Т.Х. Чана, харчування з високим вмістом рослинного білка, зокрема з бобових, сої та горіхів, сприяє зниженню рівня загального холестерину і холестерину ЛПНЩ, який відомий як "поганий", на відміну від раціону з червоним м’ясом.
Доктор медичних наук Мингян Сонг, науковий співробітник Департаменту харчування цього навчального закладу, зазначає, що надмірне споживання червоного м’яса, особливо оброблених його видів, таких як ковбаси, хот-доги, бекон і салямі, пов’язане з підвищеним ризиком смертності. У той же час рослинні білки демонструють зворотний ефект і пов’язані з меншим ризиком для здоров’я.
Експерти рекомендують обирати білкові продукти, які приносять користь організму. Серед них риба, птиця, бобові та горіхи, які сприяють довголіттю та доброму самопочуттю.