Приготовлена на грилі їжа є найбільш небезпечною: правда, яку приховували роками
Японські дієтологи попереджають: приготування м’яса на грилі спричиняє утворення шкідливих сполук, які прискорюють старіння і підвищують ризик раку
Термічна обробка не завжди робить продукти кориснішими. Іноді вона навпаки шкодить здоров’ю. Як зазначають японські дієтологи, найбільш небезпечним є приготування страв на грилі.
Лікар Дзендзі Макіта у своїй книзі «Маленькі, але корисні звички від доктора» пояснює, що при запіканні, особливо червоного м’яса, утворюється велика кількість кінцевих продуктів глікування (КПГ). Ці сполуки прискорюють старіння організму, роблячи його вразливішим до канцерогенів і підвищуючи ризик розвитку онкологічних захворювань.
Зменшити шкоду КПГ допомагає карнозин, антиоксидант, що міститься у білковій їжі. Щоб підтримати організм, доктор Макіта радить регулярно вживати жирну рибу: тунця, скумбрію, лосося, сайру та ставриду.
Карнозин не лише нейтралізує шкідливі речовини, а й допомагає відновленню м’язів після навантажень, знижує тиск, покращує кровообіг у мозку і сприяє профілактиці катаракти.