Секрет редьки: чому цей простий овоч варто додати у свій раціон, щоб покращити здоров’я

Секрет редьки: чому цей простий овоч варто додати у свій раціон, щоб покращити здоров’я

Поради нутриціолога про користь, ризики та правильне вживання

13.10.2025
2 год. тому
2

Нутриціолог Анна Дробишева назвала редьку цінним лікувальним овочем. За словами лікаря, її корисно вживати під час хвороб завдяки антибактеріальним властивостям. 

Дробишева рекомендує жінкам додавати редьку до раціону, оскільки вона позитивно впливає на гормональний фон та допомагає уповільнити старіння шкіри. 

Чоловікам теж буде корисно їсти редьку: вона знижує запалення в передміхуровій залозі та сприяє підвищенню рівня тестостерону. Овоч допомагає заповнити дефіцит калію, магнію, натрію та вітаміну C, при цьому має низьку калорійність і багатий на клітковину. 

Водночас нутриціолог попередила, що редьку слід уникати людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нирок та подагрою. Вагітним її вживати не рекомендується через ефірні олії, які можуть підвищувати тонус матки. 

Надмірне споживання редьки може викликати гіпоглікемію. Зазвичай її додають у салати, окрошку, гарячі та м’ясні страви.