Що буде, якщо їсти стейк 7 днів поспіль: експеримент, який здивував навіть лікарів

Що буде, якщо їсти стейк 7 днів поспіль: експеримент, який здивував навіть лікарів

Як радикальна м’ясна дієта змінює тіло, психіку та рівень енергії

30.06.2025
7 год. тому
2

Семиденне харчування виключно стейком - це дієтичний експеримент, який може суттєво змінити роботу організму. Такий раціон впливає на рівень білка, жиру, холестерину, роботу шлунково-кишкового тракту та загальне самопочуття.

Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку ендокринолога Олени Доманської. 

Що буде з організмом 

За словами експерта, протягом тижня відбудуться такі зміни в організмі:

  • перший день - організм почне засвоювати додатковий білок, запускаючи процеси відновлення м'язів 
  • другий день - з'являється тяга до вуглеводів, але тіло починає адаптуватися на безвуглеводної дієти
  • третій день - ви починаєте виходити в стан кетозу і організм починає використовувати жир як основне джерело
  • четвертий день - ви споживаєте менше калорій, але більше білка, що допомагає зберегти м'язову масу та спалювати жир 
  • п'ятий день - хронічне запалення викликане цукром починає зменшуватись, зменшуються болі, розум стає яснішим, а енергія зростає
  • шостий день - ви будете відчувати пружний приплив сил від ранку до самого вечора 
  • сьомий день - ви пошкодуєте про те, що не спробували раніше 

Ендокринолог зазначила, що варто розуміти, що не всім підходить лише м'ясна дієта і не можна її використовувати на постійній основі. 

Як часте споживання м'яса може нашкодити: 

  • Підвищений ризик хронічних захворювань. Серцево-судинні хвороби: надмірне споживання насичених жирів та холестерину з червоного м’яса може сприяти атеросклерозу. Також регулярне вживання обробленого м’яса пов’язують із вищим ризиком розвитку діабету.
  • Запальні процеси. М’ясо, особливо оброблене (солене, копчене, смажене), містить речовини, які можуть спричиняти хронічне запалення - один з факторів старіння та хвороб (артрит, ожиріння, серцеві недуги).
  • Надлишок солі та консервантів. Бекон, сосиски та ковбаси часто містять натрій, нітрати, нітрити, які перевантажують нирки, підвищують тиск і можуть мати канцерогенну дію.
  • Ризик ожиріння. Незбалансоване харчування з високим вмістом жирного м’яса сприяє набору ваги, особливо при сидячому способі життя.

Варто обмежити вживання червоного та обробленого м’яса до 1-2 разів на тиждень. Надавайте перевагу необробленому пісному м’ясу (індичка, курка). Урізноманітнюй раціон рослинними білками (бобові, горіхи, тофу). Додати ткуож більше овочів, цільнозернових і клітковини.