Що станеться з вашим організмом, якщо їсти по одному яблуку в день: шокуючі факти
Як цей популярний фрукт підтримує серце, бореться з раком та допомагає зберегти молодість організму
Яблука – один із найпопулярніших фруктів, але їхня справжня поживна цінність часто недооцінюється. Регулярне вживання яблук підтримує здоров’я серця, знижує ризик розвитку раку та допомагає організму боротися з віковими змінами.
Дослідження показують, що яблука багаті на фітохімічні речовини, зокрема флавоноїди, споживання яких пов’язане зі зменшенням загальної смертності. Крім того, вони містять велику кількість антиоксидантів, після журавлини яблука займають друге місце за їх активністю. Особливо багаті поліфенолами, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, що спричиняють серцеві захворювання та рак.
Щоб отримати максимальну користь, фахівці радять їсти яблука разом із шкіркою, адже саме в ній міститься половина клітковини та більшість антиоксидантів. Крім поліфенолів, яблука містять феноли, каротиноїди, вітамін C, мідь, калій, вітамін K, вітаміни групи B і вітамін E.
Фахівці виділяють кілька причин, чому корисно з’їдати по яблуку щодня. По-перше, рослинні сполуки яблук з протизапальною та антиоксидантною дією можуть знижувати ризик розвитку раку. По-друге, розчинна клітковина допомагає знижувати рівень холестерину, а регулярне споживання яблук може зменшувати смертність від серцевих захворювань так само ефективно, як деякі медикаменти. По-третє, зелена несолодка різновид яблук асоціюється з меншим ризиком розвитку діабету 2 типу. По-четверте, жінки, які регулярно їдять яблука, зберігають більше кальцію в кістках. І, нарешті, яблука допомагають зменшити вікове зниження когнітивних функцій і знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера.