Шокуюча правда про продукти, які знижують тиск: Лікарі приховують цю інформацію
Шокуюча правда про продукти, які знижують тиск: Лікарі приховують цю інформацію
Джерело
14.11.2024
35

Високий кров’яний тиск і дієта майже завжди взаємопов’язані. Слід уважно стежити за раціоном, оскільки їжа має великий вплив на рівень артеріального тиску. Така недуга, знана ще як гіпертонія, рідко проявляється чіткими помітними симптомами. Однак слід пам’ятати, що високий кров’яний тиск збільшує ризик розвитку серйозних захворювань, таких як серцеві напади або інсульти. Тож, 5 продуктів, які покращують кровообіг і зменшують ризик серцевих захворювань. Про них пише видання India.com.

Правильна циркуляція крові має важливе значення для загального здоров’я та допомагає доставляти кисень і поживні речовини в потрібне місце. Отже, є певні продукти, які можуть трохи полегшити роботу нашого серця і навіть знизити ризик серйозних захворювань, таких як серцевий напад і високий кров’яний тиск. Хоча деякі ліки справді допомагають покращити кровообіг, але завжди краще вживати ці продукти, щоб оптимізувати кровотік.

Продукти харчування, які покращують кровообіг

  • У гранатах особливо багато поліфенольних антиоксидантів і нітратів, які є потужними вазодилататорами (сприяють розширенню кровоносних судин). Споживання граната — соку, сирих фруктів або добавок — покращує кровообіг.
  • Буряк багатий на природні нітрати, які в організмі можуть перетворюватися на оксид азоту. Оксид азоту допомагає розслабитися і розширити кровоносні судини, що сприяє поліпшенню кровообігу.
  • Зелені листові овочі, такі як шпинат і капуста, є чудовим джерелом нітратів. Ці сполуки сприяють розширенню кровоносних судин, що сприяє поліпшенню кровообігу.
  • Часник містить сполуки сірки, які включають аліцин, що сприяє розширенню кровоносних судин і покращенню кровотоку.
  • Цибуля є чудовим джерелом флавоноїдних антиоксидантів, які сприяють здоров’ю серця та кровообігу, допомагаючи артеріям і венам розширюватися, коли кровообіг збільшується.

І кілька продуктів, якими зловживати не варто, якщо у планах немає лікувати гіпертонію

  • Сіль. Це хлорид натрію. Цей хімічний елемент має властивість затримуватися в судинах. При високому тиску споживання солі необхідно обмежити. Всього лише зниження споживання натрію з 10 до 6 грамів на день може знизити артеріальний тиск. Це може призвести до зниження смертності від інсульту на 16% і до зниження смертності від ішемічної хвороби серця на 12%.
  • Цукор. Він також є основним фактором підвищення кров’яного тиску. Цукор порушує метаболізм, наприклад, змушуючи організм виробляти занадто багато інсуліну і лептину, зменшуючи виведення натрію і води нирками і викликаючи звуження кровоносних судин. Уникати слід і продукти, в яких є цукор.
  • Алкоголь. Зловживання алкоголем може різко підвищити кров’яний тиск. Крім того, багато алкогольних напоїв містять багато цукру і калорій, а це означає, що їх занадто багато може сприяти ожирінню, що, в свою чергу, збільшує ризик гіпертонії.