Вчені назвали перелік продуктів, споживання яких може знизити ризик інсульту на 80%
Експерти попереджають про небезпеку надмірного споживання солі, яка здатна підвищувати артеріальний тиск
Дослідження показали, що дотримання спеціальної дієти, яка виключає певні продукти, може суттєво знизити ризик розвитку інсульту. За словами вчених, правильно складене меню здатне зменшити ймовірність серцево-судинних ускладнень аж на 80%.
У статті також згадується Європейське перспективне дослідження раку та харчування (EPIC). Воно пояснює, що інсульт виникає тоді, коли кровопостачання мозку блокується, що обмежує надходження кисню до мозкових тканин. Чим раніше людина отримує лікування, тим менше ушкоджень зазнає мозок.
Дослідники відзначають: "Дієти з високим вмістом насичених жирів та трансжирів підвищують ризик інсульту та інших серцевих захворювань".
Крім того, часте вживання фруктів, овочів, продуктів, багатих на клітковину, а також молока, сиру чи йогурту, асоціюється зі зниженим ризиком ішемічного інсульту, тоді як ризик геморагічного інсульту залишається менше вивченим.