Вчені пояснили, як регулярне вживання розчинної кави може впливати на організм
Науковці з’ясували, які переваги для здоров’я напій зберігає
Користь кави для здоров’я підтверджена численними дослідженнями. Цей популярний ранковий напій може покращувати настрій, підвищувати концентрацію та знижувати ризик серцево-судинних захворювань і проблем з іншими органами. Але багатьох цікавить, чи мають ті ж самі переваги розчинні сорти кави.
Розчинну каву отримують із обсмажених зерен. Їх подрібнюють, заварюють гарячою водою, а потім концентрат висушують різними методами.
Фахівці зазначають, що за складом розчинна кава майже не відрізняється від звичайної. Головна різниця полягає у вмісті кофеїну. Він значно нижчий у розчинній каві. За даними Міністерства сільського господарства США, у 100 г розчинної кави міститься 26 мг кофеїну, тоді як у такій самій порції еспресо з ресторану 212 мг.
Вчені також підтверджують користь розчинної кави. Дослідження Національного інституту раку США та Північно-Західного університету, яке охопило майже півмільйона людей, показало, що користь для здоров’я приносить не лише звичайна кава, а й кава без кофеїну, мелена та розчинна, хоча остання у дещо меншій мірі, повідомляє Національний центр досліджень у галузі охорони здоров’я.