Вчені виявили продукт, який знижує ризик серцевих захворювань і сприяє зміцненню здоров’я
Дослідження показало, що дві порції авокадо на тиждень можуть захистити серце від проблем
Знизити ризик серцево-судинних захворювань допомагають відмова від шкідливих звичок, регулярні фізичні навантаження, медичні обстеження та правильне харчування. Серед продуктів, що сприяють здоров’ю серця, науковці виділяють авокадо.
Цей фрукт багатий на вітаміни та поживні речовини, які підтримують серцево-судинну систему. Дослідження показало, що споживання щонайменше двох порцій авокадо на тиждень пов’язане зі зниженням ризику серцевих захворювань.
У дослідженні взяли участь понад 110 тисяч осіб віком від 30 до 75 років, які на момент початку не мали серцевих захворювань чи раку. Дієту учасників оцінювали за допомогою анкет на початку дослідження та повторно кожні чотири роки, зокрема запитуючи про частоту споживання авокадо. Порція складала половину плоду або половину чашки нарізаного кубиками авокадо.
Протягом 30 років спостереження зафіксували понад 9 тисяч серцевих нападів та майже 5,3 тисячі інсультів. У порівнянні з тими, хто рідко чи ніколи не їв авокадо, учасники, які споживали не менше двох порцій на тиждень, мали на 16% менший ризик серцево-судинних захворювань і на 21% нижчий ризик серцевого нападу або проблем, пов’язаних з ішемічною хворобою серця.
Вчені дійшли висновку: заміна шкідливих жирних продуктів на авокадо може ефективно підтримувати здоров’я серця.