Вчені виявили речовину, яка здатна у рази зменшити бажання їсти солодке: що відомо
Як нестача магнію в організмі штовхає до шоколаду і і які продукти допоможуть уникнути перекусі
Боротьба з бажанням з’їсти щось солодке часто виявляється складнішою, ніж здається. Багато хто вважає, що контролювати тягу до солодкого можна лише за допомогою сили волі. Однак науковці стверджують, що ефективніше впоратися з цим допоможуть продукти, багаті певними речовинами.
Дослідження показали, що особливу тягу до шоколаду може спричиняти нестача магнію в організмі, адже саме ця речовина міститься в шоколаді в значній кількості.
Фахівці відзначають, що багато людей не отримують достатньої кількості магнію з їжею, через що виникає бажання перекусити шоколадом.
Магній не лише зменшує потяг до солодкого, а й важливий для здоров’я кісток, серця та травної системи. Крім того, він підтримує імунітет, нормальний сон, стан клітин, настрій та рівень енергії.
Хронічна нестача магнію може підвищувати кров’яний тиск та ризик розвитку серцевих хвороб, діабету 2 типу і остеопорозу.
Щоб поповнити запаси магнію, експерти радять додавати в раціон несолодкий порошок какао, горіхи, боби, коричневий рис, лосось, сухофрукти, зелень і гарбузове насіння. Добова норма для дорослих становить 420 мг для чоловіків та 320 мг для жінок.