Вчені з’ясували, що регулярне споживання брокколі допомагає знизити ризик гіпертонії
Медики радять їсти овоч не менше чотирьох разів на тиждень
Британські науковці з’ясували, що певна дієта може суттєво зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Основним продуктом, який сприяє цьому, вони назвали броколі.
Як повідомляє Express.co.uk із посиланням на результати дослідження, у Великій Британії велика кількість людей страждає від підвищеного артеріального тиску, причому близько п’яти мільйонів навіть не підозрюють про свій стан. Медики попереджають, що такі люди мають підвищений ризик серцевого нападу.
До групи ризику належать люди із зайвою вагою, курці, а також ті, хто має спадкову схильність до серцевих хвороб. Крім того, ризик зростає з віком.
У статті зазначається, що лікування підвищеного тиску не обмежується лише медикаментами – важливу роль відіграє збалансоване харчування.
“Існує простий і недорогий спосіб нормалізувати артеріальний тиск – регулярно вживати броколі. Цей овоч містить фолієву кислоту, фітоестрогени, вітамін С, кальцій, калій і магній. Дослідження показали, що споживання чотирьох порцій броколі на тиждень може істотно знизити тиск”, – зазначають автори публікації.
Фахівці радять готувати броколі на пару або навіть споживати її сирою, щоб зберегти максимум корисних речовин.