Вчені з’ясували, який вітамін здатен знизити ризик серцево-судинних захворювань
Регулярне споживання фруктів і овочів знижує ризик передчасної смерті
Данські науковці встановили, що певний вітамін особливо корисний для серцево-судинної системи. Його прийом знижує ймовірність розвитку серцевих захворювань і зменшує ризик передчасної смерті. Мова йде про вітамін С.
У масштабному дослідженні взяли участь понад 100 тисяч людей, чия дієта була багата на фрукти та овочі. Результати показали, що ті, хто споживає більше цих продуктів, на 15% рідше стикаються з проблемами серця та судин.
Крім того, у них на 20% менший ризик передчасної смерті, що пов’язано з підвищеним рівнем вітаміну С у крові. Цей вітамін сприяє зміцненню сполучної тканини та виступає потужним антиоксидантом, який захищає клітини від ушкоджень. Оскільки організм не виробляє його самостійно, його необхідно отримувати з їжі.
Фахівці радять регулярно вживати більше овочів та фруктів, які крім вітаміну С містять багато інших корисних речовин і клітковину. Постійне надходження цього вітаміну допомагає знижувати рівень шкідливого холестерину, стабілізувати цукор у крові та нормалізувати процеси згортання крові.