Від смачного до шкідливого: як картопля фрі шкодить роботі мозку та когнітивним функціям

Від смачного до шкідливого: як картопля фрі шкодить роботі мозку та когнітивним функціям

Британські нутриціологи попереджають про негативний вплив фаст-фуду

02.10.2025
2 год. тому
2

Проблеми з розумовими здібностями можуть виникати не лише через недосип або малорухливий спосіб життя, а й через неправильне харчування. 

Як повідомляє Daily Express, часте вживання картоплі фрі здатне негативно впливати на когнітивні функції.

Британські нутриціологи у своєму дослідженні з’ясували, що любителі смаженої картоплі частіше стикаються з проблемами пам’яті, зниженням уваги та творчих здібностей.

Регулярне споживання цієї страви може погіршувати результати логічних тестів через хронічні запальні процеси в центральній нервовій системі. Це також впливає на стан судин, які постачають мозок киснем, особливо при високому рівні “поганого” ЛНП-холестерину.

Крім того, високий вміст жирів та калорій у фаст-фуді підвищує ризик ожиріння та серцево-судинних захворювань. Медики радять обмежити споживання продуктів з насиченими жирами та перейти на більш збалансоване харчування.

Поєднання змін у раціоні з регулярною фізичною активністю допомагає швидше відновити когнітивні функції та зменшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань.