Від смачного до шкідливого: як картопля фрі шкодить роботі мозку та когнітивним функціям
Британські нутриціологи попереджають про негативний вплив фаст-фуду
Проблеми з розумовими здібностями можуть виникати не лише через недосип або малорухливий спосіб життя, а й через неправильне харчування.
Як повідомляє Daily Express, часте вживання картоплі фрі здатне негативно впливати на когнітивні функції.
Британські нутриціологи у своєму дослідженні з’ясували, що любителі смаженої картоплі частіше стикаються з проблемами пам’яті, зниженням уваги та творчих здібностей.
Регулярне споживання цієї страви може погіршувати результати логічних тестів через хронічні запальні процеси в центральній нервовій системі. Це також впливає на стан судин, які постачають мозок киснем, особливо при високому рівні “поганого” ЛНП-холестерину.
Крім того, високий вміст жирів та калорій у фаст-фуді підвищує ризик ожиріння та серцево-судинних захворювань. Медики радять обмежити споживання продуктів з насиченими жирами та перейти на більш збалансоване харчування.
Поєднання змін у раціоні з регулярною фізичною активністю допомагає швидше відновити когнітивні функції та зменшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань.