Вітамін D на тарілці: який популярний продукт для сніданку вчені назвали ключовим
Восени та взимку організм відчуває нестачу сонячного світла
У літній період організм людини отримує достатню кількість вітаміну D завдяки впливу сонячного світла. З настанням осінньо-зимового сезону це стає складніше, тому важливо поповнювати запаси вітаміну через раціон.
На думку вчених, звичайні курячі яйця є одним із небагатьох натуральних продуктів, які містять значну кількість вітаміну D. У їхньому складі присутні як вітамін D3, так і 25-гідроксивітамін D3. Цей другий тип особливо цінний, оскільки має у п’ять разів вищу біологічну активність у порівнянні з іншими формами.
Дієтолог Шерон Натолі з Food and Nutrition Australia радить для запобігання дефіциту вітаміну D дотримуватися збалансованого харчування. У щоденному раціоні мають бути овочі, фрукти, цільнозернові продукти, молочні або рослинні альтернативи, корисні жири та продукти, багаті на білок. Її слова наводить видання Australian Uggs.