Вся правда про манну кашу: чому звична страва на сніданок може бути шкідливою
Як улюблена з дитинства каша може підвищувати цукор у крові і не давати ситості
Найпоширеніший варіант здорового сніданку – каша з фруктами, горіхами чи медом. Здається, що вона краща за звичні бутерброди чи каву. Проте не всі каші однаково корисні, особливо манна.
Манна крупа – побічний продукт пшеничного борошна. Вона містить глютен, практично не містить клітковини та багата на швидкі вуглеводи. Через це ситість настає швидко, але так само швидко проходить, і вже через кілька годин після сніданку з’являється голод.
Високий глікемічний індекс робить манну кашу однією з найменш корисних серед круп. Вона підвищує рівень цукру в крові та може сприяти розвитку діабету. Манку часто порівнюють з цукром або білим хлібом, вона майже не дає організму поживних речовин.
Їсти манну кашу щодня не рекомендується, але періодично можна готувати її з додаванням натуральних фруктів або ягід.