Ви їсте курку? Дізнайтесь, які частини можуть бути смертельно небезпечними

Ви їсте курку? Дізнайтесь, які частини можуть бути смертельно небезпечними

Чому куряча шия, кишки, лапи та хвостик можуть завдати шкоди здоров’ю і підвищити ризик захворювань

01.08.2025
14 год. тому
3

Куряче м’ясо є цінним джерелом білка та корисних елементів, однак не всі його частини однаково корисні для здоров’я. Експерти радять звертати увагу на те, які саме частини курки ви вживаєте, адже деякі можуть нести ризики для організму. 

Курка може бути частиною щоденного раціону, але варто уникати певних частин. Зокрема, куряча шия містить лімфатичні залози, у яких накопичуються шкідливі речовини та бактерії. Часте споживання шиї може підвищити ризик розвитку онкологічних захворювань. 

Курячі кишки теж не є найкращим вибором. У кишечнику можуть залишатися залишки їжі та різні патогени, що при надмірному вживанні здатні підвищувати рівень жирів у крові і негативно впливати на здоров’я судин. 

Ще одна проблемна частина це курячі лапи. Вони багаті на жир, який складно перетравлюється, а також містять гормони, що можуть порушувати гормональний баланс людини при регулярному вживанні. 

Нарешті куряча гуска або хвостик це справжнє джерело токсинів і бактерій, які здатні нашкодити організму. Споживання цієї частини краще уникати.