Який сніданок може підвищити ризик розвитку раку: результати нового дослідження
Більшість людей обирає на сніданок прості страви такі як яєчня або омлет. Проте нове міжнародне дослідження показало що регулярне вживання яєць може підвищити ризик серйозних захворювань зокрема серцево-судинних хвороб та раку.
Вчені з різних країн проаналізували 55 наукових досліджень які охоплюють дані майже 2,8 мільйона осіб. Вони виявили чіткий зв'язок між високим рівнем холестерину який міститься в яйцях і підвищеним ризиком передчасної смерті. Згідно з результатами кожне додаткове з'їдене яйце збільшує ймовірність смерті від серцевих захворювань на 7 відсотків а від онкології на 13 відсотків.
У зону ризику потрапляють навіть ті хто вживає лише половину яйця на день або додає цей продукт у свій раціон три рази на тиждень. Йдеться не лише про смажені яйця а й про яйця у складі інших страв таких як випічка салати чи соуси.
Фахівці радять обирати більш безпечні продукти для сніданку. Наприклад вівсянка багата на поживні речовини містить бета-глюкани які допомагають знижувати рівень холестерину та забезпечують довготривале насичення. Волоські горіхи є джерелом білка антиоксидантів магнію і корисних жирів які підтримують роботу серцево-судинної системи. Кисломолочний сир містить білок кальцій вітамін А і вітаміни групи В що сприяє зміцненню кісток і тривалому відчуттю ситості.