У серпні 2024 року обсяги забою великої рогатої худоби (ВРХ) в господарствах усіх категорій склали 32,6 тис. тонн, що на 29% більше, ніж у липні і на 19% більше порівняно з серпнем минулого року. Такі дані були надані Асоціацією виробників молока.
У січні-серпні 2024 року в Україні виробили 206,1 тис. тонн яловичини, що майже дорівнює показникам за аналогічний період 2023 року (+0,05%). З цього обсягу, 32% було вироблено на підприємствах, тоді як 68% — у господарствах населення.
Варто зазначити, що обсяги забою ВРХ на підприємствах у серпні знизились до 10,5 тис. тонн, що на 13% менше порівняно з липнем і на 18% менше, ніж у серпні 2023 року. Загалом за період з січня по серпень 2024 року промисловий сектор виробив 85,4 тис. тонн яловичини, що на 6% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Водночас, у господарствах населення обсяги забою в серпні сягнули 22,1 тис. тонн, що на 49% більше порівняно з липнем і на 37% більше порівняно з серпнем 2023 року. За січень-серпень 2024 року домогосподарства виробили 120,7 тис. тонн яловичини, що на 5% менше минулорічних показників.
Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин, включно зі свинями, вівцями та птахами, за період січень-серпень 2024 року склали 2 млн 22,6 тис. тонн, що на 4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
За даними Міністерства аграрної політики, найбільший приріст виробництва м'яса зафіксовано у Закарпатській (+35%), Волинській (+26%), Житомирській (+22%), Рівненській (+17%) та Львівській (+13%) областях.